UET - European Trotting Union

Evropski šampionat vozača u organizaciji UETa, održan je 17. oktobra 2010 u Torinu

Evropski šampionat vozača održan je 17.10.2010. u Torinu na hipodromu Vinovo. Dvanaest najboljih vozača profesionalaca iz cele Evrope borilo se za prestižnu titulu u 5 trka, a po prvi put otkako je ovo takmičenje utemeljeno 1969. godine svog predstavnika imala je i Srbija. Višestruki šampion Srbije Branislav Mukić u konačnom plasmanu zauzeo je 8. mesto.

Učesnici

- Organizacija takmičenja je bila na najvišem nivou, mada su se mnogi od nas nadali boljim konjima. Start prve trke kasnio je zbog Francuza Nivara koji je stigao pravo na hipodrom. Vožnja je bila oštra, bez popuštanja, svi drže svoj pravac, ali u granicama dozvoljenog. Najviše favorita vozio je Nemac i kiks u pretposlednjoj trci ga je koštao titule šampiona. Mislim da sam uradio sve što sam mogao, a konji koje smo vozili nisu mogli da pruže više od onog što su pokazali. U poslednje dve trke sam imao malo više sreće kada sam dobio konje koji su bili među favoritima – priča Branislav Mukić.

Branislav Mukić

Novi šampion Evrope je Enriko Belei iz Italije sa osvojenih 59 bodova, titula vicešampiona pripala je Nemcu Mihaelu Nimciku (53), treći je Šveđanin Bjorn Goop (50), dok je francuski as Frank Nivar zauzeo 4. mesto (44).

Šampioni

Konačni poredak u šampionatu

 

Na skupštini UET 30.januara u Parizu Srbija je aklamacijom postala punopravni član Evropske kasačke Unije.

 

 

UET

 

Članice UET-a:

NEMAČKA

AUSTRIJA

BELGIJA

DANSKA

FRANCUSKA

ITALIJA

HOLANDIJA

NORVEŠKA

ŠVEDSKA

FINSKA

ŠVAJCARSKA

ŠPANIJA

MALTA

ČEŠKA

SLOVENIJA

ESTONIJA

RUSIJA

MAĐARSKA

SRBIJA

IRSKA

LITVANIJA